Bel gratis 0800.11.0.12

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Waarom staan sommige websites bovenaan in zoekmachines als Google? En hoe zorgt u er voor dat uw website daarbij hoort?

Heel eenvoudig: maak dat zoekmachines uw site aantrekkelijk vinden, zowel inhoudelijk als technisch.

  • Heeft uw website de meest relevante inhoud voor een bepaald onderwerp, dan staat u op de meest relevante positie in Google.
  • Leer of uw site technisch optimaal is voor zoekmachines
  • Ontdek het belang van kwalitatieve inhoud

 

U bent benieuwd naar manieren om beter te scoren in Google

Vanaf €360,-
De website met de meest relevante inhoud voor een bepaald zoekwoord staat bovenaan de zoekresultaten van Google. Heel logisch eigenlijk.
Een klant over SEO

Wat zegt Google zelf over SEO?

Google definieert zoekmachine optimalisatie als volgt: "Zoekmachine optimalisatie (SEO) omvat het bouwen van nieuwe websites of het aanpassen van bestaande websites om ervoor te zorgen dat de site een hoge positie in de organische zoekresultaten van de zoekmachine verwerft wanneer gebruikers op termen zoeken die verband houden met de inhoud van de site."

SEO begint met optimaliseren voor gebruikers, niet zoekmachines

SEO is geen geheime trukendoos die succes garandeert. Sterker nog, wie een serieuze inspanning levert om een website te bouwen die optimaal is voor gebruikers komt al een heel eind. Zoekmachines als Google willen mensen die een zoekwoord ingeven de meest relevante resultaten tonen. Dus als u een relevante en gebruiksvriendelijke website hebt, dan is dat een stevig fundament om goed te scoren in zoekmachines.

Welke SEO technieken zijn er?

Al bestaat er dan geen geheime succesformule, er zijn wel een aantal technieken die helpen om een relevante website nog beter te laten scoren. Vergelijk het met het uitbaten van een winkel met goede producten en die vervolgens nog succesvoller te maken door er voor te zorgen dat die makkelijk toegankelijk is voor klanten die goed geïnformeerd worden door onderlegde verkopers. In SEO termen wordt vaak gesproken  over technische en semantische seo.

Technische SEO: vanuit technisch oogpunt bekijken we of uw website goed in elkaar zit. Bereikbaarheid, navigatiestructuur, laadtijd van de pagina's, duidelijke url's, alt tags ... we lopen de hele checklist af om te kijken op welke punten uw website verbeterd kan worden. Bij technische SEO wordt gekeken of de website goed in elkaar zit voor zowel zoekrobots als gebruikers. Vergelijk het met een winkel met veel parkeerruimte langs een drukke verkeersader versus diezelfde winkel aan het eind van een modderpad in een klein dorp. Beide zijn relevant, maar de eerste is nog net iets relevanter.

Semantische SEO: vanuit inhoudelijk oogpunt controleren we of uw webste goed in elkaar zit. Bevatten de teksten de juiste keywords, zijn er interne en externe links naar relevante content, kortom, bevat uw site voldoende relevante inhoud.

The Pickwick Project werpt een nuchtere blik op uw website en zorgt ervoor dat de aspecten die u op SEO vlak kan beheersen, ook effectief beheerst worden.

Zijn dit herkenbare SEO problemen voor u:

  • Ik word niet (goed) gevonden in Google
  • Ik word gevonden op de verkeerde zoekwoorden
  • Ik heb eigenlijk geen idee wat SEO voor mij kan betekenen
  • Ik begrijp het verschil niet tussen SEO en SEA

Ontdek onze SEO & SEA pakketten

  • Uitgebreide SEO aanpak
  • Professioneel Adwords beheer
  • Consulting en advies op maat
Prijs: Vanaf €2.590

Doe de fascination hunt

Een snelle én grondige audit van al uw online activiteiten: brand, website, search, content, social media, ecommerce en PR.

Lees meer

Gefascineerde Fans

Uw website bovenaan in Google met zoekmachine optimalisatie? Bel 0800 11012!